Pravidla

Předtím, než se zaregistrujete, je důležité přečíst si, o čem vlastně v naší hře jde. A jako všechny RPG školy i my máme nějaká pravidla, která je třeba dodržovat.

1. Co je to RPG?

RPG hra, v rozpisu role play game, je hra, při níž nepoužíváte žádné šipky na ovládání a svou postavu nevidíte. Jedná se čistě jenom o psaní. A to tím stylem, že to, co vaše postava dělá, je uvedeno v hvězdičkách, kdežto co říká, je od hvězdiček osvobozené. Nepoužívají se uvozovky! Vše se odehrává v přítomném čase.
                   UKÁZKA:
Nicole: *Přichází do třídy a sedá si na svoje místo.* Ahoj, *pozdraví svou spolusedící Aryu.*
Arya: Ahoj, *odpoví na kamarádčin pozdrav*

!!!DŮLEŽITÉ!!!
Je třeba si uvědomit, že vaše postava neumí všechno, i když jste třeba upír nebo čaroděj. Když rozbijete kávovar, asi ho jen tak mávnutím ruky nespravíte. Neumíte číst myšlenky - nejsme v Twilight - takže nereagujte na příspěvky, v nichž je, co si o vás postava myslí! Vaše postava o ničem neví, takže může být klidná.
Také nemůžete být na dvou místech zároveň. Nebo jen tak bezdůvodně zmizet. No tak, to přece neumíme. Pokud chcete opustit místnost a přesunout se do jiné, jasně to napište. Pokud už ze hry úplně odcházíte, prostě napište *odchází do svého pokoje spát* nebo něco v tom smyslu.

2. A teď už ke škole...

  • Chovejte se slušně. Nikomu se nelíbí, když hraje hru a někdo mu začne nadávat. Jestli na to přijdeme, jste okamžitě ze školy vyloučeni. Je také slušnost někoho pozdravit, když vcházíte do učebny, sedáte si k němu atd.
  • Je nám jasné, že nemůžete stíhat úplně všechny hodiny, proto se prosím snažte zapsat na předměty, u nichž to budete nejvíc stíhat. Když vám to nebude vycházet, samozřejmě si můžete hodiny ještě změnit, ale nedělejte v tom zbytečné zmatky. Pokud prostě budete chybět, nezapomeňte dát vědět vyučujícímu omluvenkou, ať už předem, nebo až přijdete.
  • Pokud se neukážete víc jak dva týdny bez uvedení důvodu, budete nekompromisně zmraženi.
  • Při registraci je nutné vybrat si vaši osobnost a také, kterou kolej chcete studovat. Protože to, že jste upír, vás automaticky nečiní studentem upírské koleje.
  • Zopakujeme to znovu - nejste všemocní. Nezvládnete všechno. Smiřte se s tím.
  • Je to jenom hra. Nemá smysl se kvůli tomu nějak rozčilovat, Měsíční univerzita tu je jenom pro pobavení hráčů.
  • Smíte hrát jen za jednu postavu! Sice nejsme Sherlock Holmes a nevypátráme to, ale pochybujeme, že budete stíhat, když budete ovládat dvě postavy.
  • Ve škole se nepije alkohol, nefetuje, nekouří! Jakmile přijdeme na to, že něco z těchto věcí praktikujete, budete vyloučeni.